hackathon groepssessie

Hackathon


Hackathon organiseren bij Wabber


Binnen Wabber zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om ons te ontwikkelen. Innovatie en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel, en daarom hebben we onlangs een Hackathon georganiseerd. Tijdens deze inspirerende middag kwam ons team samen om te onderzoeken of Symfony UX al volwassen genoeg is om toegepast te worden in enterprise projecten. Deze hackathon was niet alleen een test, maar ook een kans voor ons team om hun kennis te verdiepen, nieuwe technologieën te verkennen en creatieve oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waarmee we dagelijks te maken hebben.

Wat doen wij tijdens een hackathon?

Een hackathon is bij Wabber meer dan alleen coderen; het is een kans om samen te werken, te innoveren en te leren. Tijdens deze specifieke hackathon hebben we in kleine groepjes van twee personen gewerkt aan verschillende key-features binnen ons werkgebied. Elk groepje kreeg de vrijheid om een aspect te kiezen dat hen aansprak, variërend van mobiele apps (zoals Progressive Web Apps en Server-Side Rendering) tot complexe webapplicaties en andere relevante technologieën.

Deze aanpak bood ons de kans om onze programmeervaardigheden verder te ontwikkelen en tegelijkertijd onze kennis van opkomende technologieën te vergroten. Het leren van en met elkaar was een essentieel onderdeel van de dag. Door intensief samen te werken en ideeën uit te wisselen, konden we niet alleen efficiëntere oplossingen bedenken, maar ook nieuwe perspectieven op bekende uitdagingen ontdekken.


hackaton, groepssessie


De impact van de hackathon

De hackathon had niet alleen als doel om de technische haalbaarheid van Symfony UX te onderzoeken, maar diende ook als een waardevol leerproces voor ons hele team. We konden hands-on ervaring opdoen met nieuwe tools en technieken, wat ons in staat stelde om onze aanpak bij toekomstige projecten te verbeteren. Bovendien versterkte het de teamgeest en het gevoel van samenhorigheid, omdat iedereen actief betrokken was bij het proces van creatief probleemoplossen.

In de toekomst hopen we nog meer van deze hackathons te organiseren, zodat we continu kunnen blijven leren en innoveren. Ze zijn niet alleen een stimulans voor persoonlijke groei, maar ook voor de algehele vooruitgang van Wabber als toonaangevend bedrijf in de technologie-industrie

#hackathon







wabber bordje

Wil je persoonlijk contact of een vrijblijvend adviesgesprek?






    Onze kennis voor jou op maat


    Onze expertise in jouw branche


    Onze oplossingen voor jou ontwikkeld

    Whatsapp openen
    Goedendag,
    Waar kan ik je mee helpen?